Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένας νεκρός την ημέρα από την ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ γρίπη!


O αριθμός των θυμάτων της γρίπης ανέρχεται στους 20, ενώ άλλοι 30 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας...





Έναν νεκρό και τουλάχιστον τρία βαριά περιστατικά σε ΜΕΘ αφήνει πίσω του κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα το κύμα της γρίπης.



Σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης ανέρχεται στους 20, ενώ άλλοι 30 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).



Από την περασμένη Τρίτη δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με την εποχική γρίπη.



Στην πλειονότητά τους τα θύματα της εφετινής επιδημίας γρίπης έχουν ηλικία από 50 έως 94 - έχει καταγραφεί επίσης και η απώλεια ενός 46χρονου άνδρα που δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας- και είχαν επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, με χρόνια προβλήματα και υποκείμενες νόσους. Σε ό,τι αφορά το φύλο των θυμάτων, οι δέκα είναι άνδρες και οι εννέα γυναίκες.



Τέλος, από τα μέχρι τώρα θανατηφόρα περιστατικά επιβεβαιώνεται το χαμηλό εμβολιαστικό επίπεδο του πληθυσμού, καθώς από τους 19 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω της γρίπης μόλις οι 4 είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.





from tromaktiko http://ift.tt/1zXPuNL

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου