Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ανοίγει και πάλι τις «πύλες» του το κλειστό του Πύργου!


Την Δευτέρα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, στα σωματεία και στους αθλούμενους του δήμου, το κλειστό γυμναστήριο Πύργου, «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», όπως αποφασίστηκε μετά από...

την συνάντηση του δημάρχου κ. Γαβρίλη Λιατσή, με εκπροσώπους των σωματείων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του κλειστού, μια συνάντηση που έγινε παρουσία και του νεοεκλεγέντος κυβερνητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη.



Ο δήμαρχος Πύργου συνομίλησε αρκετή ώρα με τους εκπροσώπους των σωματείων, τα οποία του τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει γι’ αυτά, όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία τους, η επαναλειτουργία του κλειστού.



Πάντως ο κ. Λιατσής, στάθηκε διεξοδικά στην ανάγκη να πληρούνται όλα τα στάνταρ ασφαλείας για να λειτούργει κανονικά το κλειστό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως κανείς και προσωπικά ο ίδιος, δεν βάζει το δικαίωμα της άθλησης, πάνω από την σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων και των φίλαθλων.



Από την πλευρά του ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι θα συμβάλει και αυτός, ακόμη και με επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κλειστό του Πύργου, ενώ οι εκπρόσωποι των σωματείων στάθηκαν, πέρα από την μεγάλη σημασία της επαναλειτουργίας του κλειστού και στην διασφάλιση της ασφαλείας των αθλητών, αλλά και στην ιερή υποχρέωση που έχουν να διασφαλίσουν τους κόπους των Ελλήνων πολιτών, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ζημιές στο αθλητικό κέντρο (κυρίως από το νερό που στάζει, από την οροφή, όταν βρέχει).



Να σημειωθεί, πως στο κ. Λιατσή παραδόθηκε και ένα ψήφισμα των μαθητών - αθλητών των τοπικών σωματείων, για το άμεσο άνοιγμα του κλειστού Πύργου.






Οι δηλώσεις



Γαβρίλης Λιατσής (δήμαρχος Πύργου)



«Το πρόγραμμα λειτουργίας του κλειστού πρέπει να εξυπηρετεί αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη»



«Χαίρομαι που σήμερα συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον βουλευτή Ηλείας κ. Μπαξεβανάκη. Η κοινωνική του δράση είναι γνωστή, και δεν διέκρινα ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία μας που θα έχει σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Χαίρομαι δε μετά από την συζήτηση που είχα με τους εκπρόσωπους των σωματείων που χρησιμοποιούν το κλειστό, μπορέσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και που έγιναν κατανοητές από τους παρευρισκόμενους, καταλήξαμε ότι την Δευτέρα θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα λειτουργίας του κλειστού. Θα προσπαθήσουμε αυτό το πρόγραμμα να είναι στα πλαίσια της ασφαλούς λειτουργίας του κλειστού, να εξυπηρετεί αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη και όχι για εκείνους που το νέμονται για άλλους λόγους, και θα δοθεί και πάλι σε λειτουργία στα σωματεία και στους αθλούμενους».



Σε ερώτηση γιατί πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα για να αποφασιστεί η επαναλειτουργία του κλειστού, ο κ. Λιατσής τόνισε :



«Υπήρξε μια υπεύθυνη συνομιλία, μετά την ωρίμανση των προβλημάτων και μετά την απάντηση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο προχθές, για το οριστικό κλείσιμο του αθλητικού πολιτιστικού κέντρου».



Και φυσικά αναφέρθηκε στα θέματα ασφαλείας.



«Πιστεύω ότι από τους παριστάμενους, δεν είναι τόσο ανάλγητος, ώστε να υπερισχύσει της ασφάλειας, η άθληση. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να είναι πάνω απ’ όλα ασφαλείς. Και δεν πιστεύω ότι αν δεν υπάρξει ασφάλεια στο κλειστό θα ανοίξουμε τις πόρτες, βάζοντας σε κίνδυνο τους αθλούμενους».



Δημήτρης Μπαξεβανάκης (βουλευτής Ηλείας)



«Όποιες παρεμβάσεις χρειαστούν, προς την κυβέρνηση, προς τον υπουργό αθλητισμού, θα γίνουν»



«Ήρθα σε αυτή την συνάντηση των σωματίων με τον κ. δήμαρχο, μετά από πρόσκληση των σωματείων, για το φλέγον θέμα της λειτουργίας του αθλητικού κέντρου Πύργου. Χαίρομαι γιατί η σύσκεψη είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Την επόμενη εβδομάδα το κλειστό γυμναστήριο θα ανοίξει ξανά, με την ευθύνη των σωματείων, που είναι και οι πλέον αρμόδιοι, για την χρήση και τον σεβασμό του χώρου. Και το έχουν αποδείξει αυτό, όλα τα τελευταία χρόνια. Η λειτουργία θα γίνει με ασφάλεια, κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι, και όποιες παρεμβάσεις χρειαστούν, προς την κυβέρνηση, προς τον υπουργό αθλητισμού, θα γίνουν και ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση όταν χρειαστεί. Θετικό είναι το μήνυμα ότι την επόμενη εβδομάδα το γυμναστήριο θα μπει σε λειτουργία».



Γιάννης Βένδρας (Πρόεδρος Πυργέα Πύργου)



«Τα σωματεία θα φροντίζουν για την καταλληλότητα του κλειστού»



«Στην συζήτηση που κάναμε με τον δήμαρχο, από την πλευρά των σωματείων, προσπαθήσαμε και δώσαμε στον κ. δήμαρχο, να καταλάβει ότι είναι ξεχωριστό το θέμα της στατικότητας του σταδίου, με την εισρέει των υδάτων. Εμείς δεν αμφισβητούμε ότι το στάδιο στάει, και ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες από τον δήμο και την πολιτεία, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Τα σωματεία και οι αθλητές που αθλούνται θα φροντίζουμε έτσι ώστε τα νερά που μπαίνουν μέσα να μην δημιουργούν πρόβλημα με την ασφάλεια των αθλητών. Και θα φροντίσουμε να μην υπάρχει πρόβλημα και με το παρκέ. Έτσι την Δευτέρα θα δώσουμε το πρόγραμμα των ωρών της λειτουργίας του σταδίου, και έτσι όπως είπε ο κ. δήμαρχος, το κλειστό θα ανοίξει. Επίσης να τονίσω ότι ο κ. δήμαρχος δεσμεύτηκε να στείλει και άλλο προσωπικό, για την καλύτερη λειτουργία του σταδίου».



Σάκης Διαμαντόπουλος (προπονητής Ηρακλή Πύργου)



«Θα δημιουργούμε ασφαλείς συνθήκες σε προπονήσεις και επίσημους αγώνες»



«Σήμερα καταφέραμε να έχουμε μια συμφωνία με τον δήμαρχο, ενώ τα σωματεία θα αναλάβουν την συντήρηση του χώρου. Όντως υπάρχει πρόβλημα αφού μπαίνουν νερά στον χώρο, εμείς θα προσπαθήσουμε αυτά τα νερά να τα απομακρύνουμε, αφού άλλωστε δεν πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά περιμετρικά από αυτό. Εμείς θα δημιουργούμε ασφαλείς συνθήκες για να μπορούν να γίνονται οι προπονήσεις και οι επίσημοι αγώνες, χωρίς κάποιο κίνδυνο τραυματισμού. Την Δευτέρα θα ξεκινήσουμε να κάνουμε προπονήσεις, που δεν γίνονταν όλο αυτό τον καιρό. Και αυτό αφού παίρνουμε μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα».



ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ των αθλητών – μαθητών



«Οι μαθητές – αθλητές της πόλης του Πύργου, σήμερα 30-01-2015 (σχολική γιορτή), ενώνουμε τις φωνές μας, για να διαμαρτυρηθούμε για το κλείσιμο από τον δήμαρχο, του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος» και να πούμε σε όλους :



- Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στον αθλητισμό, που μας τον στέρησαν με βίαιο και άδικο τρόπο, με το κλείσιμο του μοναδικού γυμναστηρίου της πόλης.



- Δεν επιλέξαμε, άλλους επικινδύνους δρόμους και εξαρτήσεις, επιλέξαμε τον δρόμο του αθλητισμού.



- Είμαστε αθλητές, που τιμήσαμε τον Πύργο με μετάλλια και διακρίσεις.



- Διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό.



- Δώστε μας πίσω το χαμόγελο, τους συναθλητές μας, δώστε μας πίσω αυτά που ζήσαμε στο κλειστό γυμναστήριο, τη χαρά του αγώνα στην έδρα μας, την κερκίδα με τους γονείς, τους φίλους, τους συμπολίτες μας.



- Μην μας απαγορεύεται να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε, κι άλλα μετάλλια κι άλλες διακρίσεις. Αφήστε μας να τιμήσουμε και άλλο την πόλη μας.



- Δώστε μας πίσω το κλειστό γυμναστήριο, μας ανήκει.



- Ανοίξτε τώρα το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο και υποσχεθείτε μας ότι θα κάνετε τα πάντα για να παραμείνει ανοικτό και δικό μας.









from tromaktiko http://ift.tt/1ySmyQQ

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου