Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Το 40% των Ιταλών θέλει επιστροφή στη λιρέτα


Το χρέος της Ιταλίας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας, αλλά μιλάμε και για... μια χώρα που είναι πληθυσμιακά μεγαλύτερη.



Παρόλα αυτά οι μεταρρυθμίσεις που περνά η κυβέρνηση Ρέντσι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς (και πάλι όμως δεν έχουν προχωρήσει πολύ) και οι Ιταλοί δείχνουν την αντίθεσή τους στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας τους.



Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε έρευνα που έγινε στη γείτονα χώρα, το 40% του πληθυσμού της Ιταλίας να θέλει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην… παραδοσιακή λιρέτα!



Το κατά πόσο αυτό είναι εφικτό είναι άλλο θέμα, αλλά καταδεικνύει ότι ακόμη μια χώρα είναι απογοητευμένη από την οικονομική πολιτική της Γερμανίας στις χώρες της Ευρώπης.



Το αντίστοιχο ποσοστό κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς ήταν πολύ χαμηλότερο αφού κυμαινόταν σε ποσοστό 25,7%.



«Μόλις πέρυσι υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι οι Ιταλοί εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν το ευρώ παρά την έλλειψη εμπιστοσύνης στους ίδιους μας τους θεσμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurispes Τζιαν Μαρία Φάρα, ο οποίος εκτίμησε ότι η αύξηση του αντιευρωπαϊκού αισθήματος οφείλεται στην παρατεταμένη οικονομική ύφεση.



«Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια αυξάνει. Οι χαμηλές οικονομικές προσδοκίες έχουν φτάσει απογοητευτικά επίπεδα», πρόσθεσε.



Η ιταλική οικονομία, η τρίτη μεγαλύτερη της ευρωζώνης, βρίσκεται σε ύφεση από τα μέσα του 2011, ενώ το ποσοστό ανεργίας παραμένει σε ιστορικά υψηλά, αν και τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι τον Δεκέμβριο έπεσε αναπάντεχα κάτω από το 13%.








from tromaktiko http://ift.tt/1Dqnj8o

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου