Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ηλεία: «Μάχη» με ορμητικά νερά στη Ζαχάρω...


Μάχη με τα ορμητικά νερά ποταμού μόλις ένα χιλιόμετρο έξω από τη Ζαχάρω έδιναν... χθες όλο το πρωί τα μηχανήματα του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας.



Το πρόβλημα παρουσιάστηκε νωρίς χθες το πρωί στο κομμάτι του οδικού δικτύου που συνδέει τη Ζαχάρω με Ροδινά και Σχίνους. Μέρος της μάντρας που βρίσκεται παραποταμίως και στηρίζει το δρόμο κατέρρευσε με αποτέλεσμα τα νερά να μη βρίσκουν κανένα εμπόδιο και να μετατρέψουν κυριολεκτικά και το δρόμο σε ποτάμι.



Αμέσως, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του Δήμου που έφτασαν στο σημείο, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας Δημήτρη Κόσσυφα, που ήταν σε ανοιχτή γραμμή και με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιώργο Τριγάζη.





Τα συνεργεία του δήμου προσπαθούσαν επί ώρες να πραγματοποιήσουν επιχωμάτωση στο σημείο που είχε υποχωρήσει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα τεχνητό ανάχωμα που θα συγκρατούσε τα νερά. Επίσης, επιχείρησαν, όσο ήταν δυνατόν, να αλλάξουν τη ροή των υδάτων για να μην καταλήγουν με ορμή στο σημείο, που υπήρχε το πρόβλημα.



Όπως ήταν λογικό η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μέχρι αργά το μεσημέρι, όταν και αποκαταστάθηκε και όσοι ήθελαν να κατευθυνθούν προς Ροδινά και Σχίνους ακολουθούσαν αναγκαστικά εναλλακτικές διαδρομές.



Πάντως, εκφράζονται φόβοι, για το κατά πόσο θα αντέξει το σχετικό ανάχωμα, καθώς το βράδυ προβλέπεται να πλήξουν την περιοχή έντονα καιρικά φαινόμενα. Για το λόγο αυτό άλλωστε τα συνεργεία του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.








from tromaktiko http://ift.tt/16aAkZc

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου