Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σφοδρές αντιδράσεις για το σχέδιο μεταφοράς του δουλεμπορικού στο λιμάνι του Ηρακλείου


Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που... κάνουν λόγο για σχέδιο της μεταφοράς του δουλεμπορικού πλοίου Μπαρίς που μετέφερε στους 595 πρόσφυγες από την Ιεράπετρα στο λιμάνι του Ηρακλείου.



Ο προβληματισμός των λιμενικών και διοικητικών αρχών του λιμανιού του Ηρακλείου είναι έντονος καθώς υπάρχει πληροφορόρηση ότι υπάρχουν σκέψεις το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι καθώς είναι το μοναδικό που παρέχει υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.



Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι έχουν ήδη σταλεί έγγραφα τόσο του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και στο αρχηγείο του λιμενικού που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει χώρος για να φιλοξενηθεί το πλοίο καθώς ανα τακτά χρονικά διαστήματα το λιμάνι του Ηρακλείου προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια και μεγάλα εμπορικά πλοία. Παράλληλα όπως τονίζεται υπάρχει το κακό προηγούμενο του Golden Prince του πλοίου φαντάσματος που παρέμεινε σχεδόν 4 χρόνια στο λιμάνι του Ηρακλείου εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ των ιδιοκτητών του και κόντεψε να βουλιάξει μεσα στην προβλήτα 5 του λιμανιού. Την ίδια στιγμή στο λιμάνι παραμένει και το φορτηγό πλοίο που πριν απο λίγο καιρό εντοπίστηκε ανοικτά του νησιού να μεταφέρει παράνομο φορτίο τσιγάρων χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τη μεταφορά του.



Όπως έγραψε το Cretalive νωρίτερα τον δρόμο για την Αθήνα πήραν το Σάββατο οι πρώτοι πρόσφυγες ενώ αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες ότι μια ακόμη φουρνιά προσφύγων περίπου 150 άτομα απο τη Συρία μεταφέρονται στο λιμάνι του Ηρακλείου και θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να υπάρχει πλαίσιο για τον επαναπατρισμό τους.








from tromaktiko http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/hyMBI/~3/VvnYEHPLyf4/blog-post_6672.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου