Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μειωμένες ποινές στους κατηγορούμενους για τη συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης


του Μάρκου Γεωργίου

Αισθητά μειωμένες ποινές, σε σχέση με το πρώτο βαθμό, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους κατηγορούμενους για τη συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας και... διακίνησης κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη. Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 6,5 και 6 ετών στους 6 από τους 8 κατηγορούμενους και δέχτηκε ότι δεν ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι της εισαγωγής, αλλά διαδραμάτισαν περιφερειακούς ρόλους στην υπόθεση.



Ανάμεσα τους και οι τρεις Αργεντίνοι (η μια γυναίκα) που καταδικάστηκαν με ισόβια δεσμά από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα κρίθηκαν ένοχοι για «απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών» και η ποινή τους μειώθηκε στα 6 χρόνια. Επίσης τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.



Από 14 έως 22 χρόνια κυμαίνονταν οι ποινές του πρώτου δικαστηρίου για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που μειώθηκαν αισθητά στο εφετείο. Ένοχοι ως απλοί συνεργοί κρίθηκαν δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι που σήμερα καταδικάστηκαν με κάθειρξη 6 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Από τους τρεις Έλληνες κατηγορούμενους ο ένας καταδικάστηκε ως τοξικομανής, με 6,5 χρόνια, ενώ οι άλλοι δύο αθωώθηκαν.



Οι παραπάνω συνελήφθησαν τον Μάιο του 2011, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Αττικής, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι διωκτικές αρχές, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ανακάλυψαν τα ναρκωτικά μέσα σε κοντέινερ το οποίο προέρχονταν από την Παραγουάη και περιείχε ξυλεία δαπέδου.



Στο εσωτερικό βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στις παλέτες 280 πακέτα που περιείχαν 292,8 κιλά κοκαΐνης. Το κοντέινερ, σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα, είχε ως προορισμό μια, ανύπαρκτη όπως διαπιστώθηκε, εταιρεία στη Βουλγαρία.









from tromaktiko http://ift.tt/1poYXnz

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου