Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Επίθεση με 15 νεκρούς σε κεντρική αγορά της Γάζας πριν τη λήξη της εκεχειρίας!


Πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε κεντρική αγορά της Γάζας, περίπου μισή ώρα πριν τη λήξη της 4ωρης μονομερούς...

εκεχειρίας που ανακοίνωσε τη Ισραήλ, έως τις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος).



Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 άλλοι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδουν το Associated Press και το BBC, επικαλούμενα παλαιστίνιους αξιωματούχους.



Οι πηγές του AP καταγγέλλουν επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας, ενώ αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν στο BBC πως πρόκειται για πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης.



Οι εν λόγω ισχυρισμοί που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.



Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Σημειώνεται πως ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει πως θα απαντούσε με ένοπλη βία σε κάθε «απόπειρα επίθεσης κατά του Ισραήλ».



Η μονομερής εκεχειρία ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε ο ΟΗΕ κατά του Ισραήλ για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σχολείου-καταφυγίου του Οργανισμού στη Γάζα.



Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ έκανε λόγο για επίθεση που προκαλεί «παγκόσμια ντροπή», ενώ έκανε γνωστό πως η υπηρεσία αρωγής του Οργανισμού (UNRWA) είχε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ ότι το σχολείο στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια φιλοξενούσε εκτοπισμένους αμάχους.



Η τελευταία ειδοποίηση είχε γίνει «ώρες πριν την επίθεση».



Περισσότεροι από 1.300 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας λόγω των συγκρούσεων και των βομβαρδισμών, με την κρίση να διανύει πλέον την 22η ημέρα της.



Εν τω μεταξύ, τρομακτικές διατάσεις λαμβάνει και η ανθρωπιστική κρίση, με περισσότερους από 200.000 Παλαιστίνιους να έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ζητώντας προστασία στα καταφύγια της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ (UNRWA).



Η υπηρεσία προειδοποιεί πλέον πως βρίσκεται σε «οριακό σημείο», καθώς δεν μπορεί να ικανοποιήσει πλέον τις ανάγκες των εκτοπισμένων.



Από την πλευρά του Ισραήλ, 53 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ως τώρά κατά τη διάρκεια των μαχών. Νεκροί έχουν πέσει και τρεις άμαχοι, δύο Ισραηλινοί και ένας ταϊλανδός εργάτης.



Πηγή










from tromaktiko http://ift.tt/XfqsIO

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου