Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Καταστράφηκε ο τάφος την ημέρα της κηδείας... [video]


Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε χθες το πρωί το δημοτικό κοιμητήριο της Αμαλιάδας στην περιοχή της Φραγκαβίλλας, μετά τις...

σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους κατά την διάρκεια της νύχτας ξεριζώθηκαν δένδρα, τα οποία έπεσαν και καταπλάκωσαν τάφους.







Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το μεγαλύτερο δένδρο που ξεριζώθηκε καταπλάκωσε τον τάφο της οικογένειας του αείμνηστου υποθηκοφύλακα Αμαλιάδας Βασίλη Πατριαρχέα, τη στιγμή που χθες το μεσημέρι ήταν η κηδεία της συζύγου του, εκπαιδευτικού Ντόλυς Φάσσου- Πατριαρχέα, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.











Γεγονός βέβαια που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας, καθώς τα παιδιά της εκτός από τον πόνο τους για τον χαμό της μητέρας τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με την καταστροφή, αναζητώντας λύση λίγες ώρες πριν την κηδεία και την ταφή της αειμνήστου εκπαιδευτικού.



Τόσο ο γιος της εκλιπούσης, ο γνωστός γιατρός Γιώργος Πατριαρχέας όσο και η κόρη της, γνωστή δικηγόρος Μαίρη Πατριαρχέα, λίγες ώρες πριν την ταφή της μητέρας τους βρέθηκαν στο σημείο αναζητώντας λύση, ενώ εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ κατά του δήμου Ήλιδας, καθώς κατ’ επανάληψη είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα του δένδρου, αλλά δεν είχε δοθεί λύση.



Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε η κα Μαίρη Πατριαρχέα στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Ήρθαμε στο κοιμητήριο και αντικρίσαμε την καταστροφή. Έχουμε ειδοποιήσει κατ’ επανάληψη τον δήμο, από το 1999 που πέθανε ο πατέρας μου, ότι δεν ήταν υγιές το δένδρο και θα κατέρρεε γρήγορα. Μας είχαν πει ότι δεν μπορούσε να απομακρυνθεί γιατί ήταν ίδια δένδρα στη σειρά και θα χαλούσε η αισθητική του χώρου και εμείς είπαμε ότι αναλαμβάνουμε τα έξοδα να αφαιρεθούν όλα τα δένδρα της σειράς και να αγοράσουμε και να τοποθετήσουμε εμείς καινούρια δένδρα. Ούτε και αυτό έγινε δεκτό και εμείς σήμερα (σημ. χθες) κηδεύουμε τη μητέρα μου και έχει καταστραφεί ο τάφος. Και από ανθρώπινης πλευράς ο δήμος δεν έχει την ευαισθησία να φέρει ένα γεωπόνο να πιστοποιήσει τη σαθρότητα στις ρίζες του δένδρου. Ο δήμος το μόνο που ζητά είναι να πληρώνουμε τέλη».











Μεγάλες οι ζημιές



Εκτός από τον τάφο της οικογένειας Πατριαρχέα το συγκεκριμένο δένδρο προκάλεσε μεγάλες ζημιές και στους γύρω τάφους, περίπου άλλους πέντε σε αριθμό και από νωρίς χθες το πρωί βρισκόταν συνεργείο του δήμου, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαυρίκο, προσπαθώντας να απομακρύνει το ξεριζωμένο δένδρο, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν και οι οικογένειες στις οποίες ανήκουν οι υπόλοιποι κατεστραμμένοι τάφοι.



Πέραν του συγκεκριμένου δένδρου, ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα δένδρα εντός του κοιμητηρίου, στον δρόμο που οδηγεί στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας. Τα δένδρα ξεριζώθηκαν και απέκλεισαν τον δρόμο και τα συνεργεία του δήμου αναγκάστηκαν να τα κόψουν για να αποκατασταθεί η διέλευση.



Ο κ. Μαυρίκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Πατριαρχέα, χαρακτήρισε άτυχο το συγκεκριμένο περιστατικό και επεσήμανε ότι παρά το κλάδεμα που είχε γίνει το τελευταίο διάστημα σε όλα τα δένδρα του νεκροταφείου, οι άνεμοι ήταν ισχυροί και δεν άντεξαν τα δένδρα.








from tromaktiko http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/hyMBI/~3/VVBagf3Qhvs/video_179.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου