Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Γερμανικά ΜΜΕ: Τσίπρας, ο χαρισματικός εμπρηστής...


Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Γερμανία με τις εκλογές που έρχονται στην Ελλάδα, βλέποντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κοντά στη νίκη (σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις). Προσπαθούν με κάθε τρόπο να...

συναιτίσουν τους Έλληνες και ένα ακόμα "καυτό" πολιτικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της Spiegel χαρακτηρίζει τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ως "χαρισματικό εμπρηστή"! Σύμφωνα με την Deutsche Welle πολλά στελέχη των κομμάτων της Γερμανίας κάνουν λόγο για εξοργιστική απόφαση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.



Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός έχει τώρα την τύχη στα χέρια του και θα αποφασίσει για την μελλοντική πορεία της χώρας του», ενώ από την πλευρά του ο Ραλφ Μπρίνκχαους, αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, αποκαλέι την απόφαση των Αθηνών για πρόωρες εκλογές ως «απίστευτα εξοργιστική»!



Από την πλευρά του ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπος των χριστιανικών κομμάτων σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής υπενθύμισε ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να καταγγελθούν και ότι δεν τίθεται θέμα νέου κουρέματος του χρέους, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Η Αριστερά Μπερντ Ρίξινγκερ, αποτίμησε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως συνέπεια της αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας που επιβάλει η ΕΕ και η Άνγκελα Μέρκελ.



Για την Frankfurter Allgemeine Zeitung η τροπή των γεγονότων έχει μόνο ηττημένους, καθώς η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είβαι μία ήττα για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, πιθανότατα θα πρέπει να ολοκληρώσει αυτός τις διαπραγματεύσεις με τρόπο που να απογοητεύσει τους οπαδούς του...





from tromaktiko http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/hyMBI/~3/QisjkFYz4Ao/blog-post_7823.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου